Pragniemy zarazić odwiedzających Kretę naszą fascynacją wyspiarską kuchnią, jej bogactwem, zróżnicowaniem, zapachem. Kreta od zawsze, jeszcze w czasach starożytnych, minojskich była krainą żyzną i obfitowała w plony a jej mieszkańców charakteryzowała radość życia oraz miłość do dobrej, aromatycznej kuchni. Proponujemy Wam podróż do przeszłości- kulinarnym szlakiem Minojczyków, do miejsca nietuzinkowego, jedynego w swoim rodzaju, niezwykłego- na Płaskowyż Lassithi. W malowniczej wiosce Agios Konstantinos organizujemy wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których razem, pod czujnym okiem specjalisty, fascynata lokalnej kuchni i szefa najlepszych herakliońskich restauracji, stworzymy wyjątkowe kreteńskie menu. Opieramy nasze gotowanie tylko na lokalnych produktach, sezonowych składnikach najwyższej jakości, jak kreteńska oliwa z oliwek, lokalne zioła, które sami zbieramy, warzywa i owoce z lokalnych upraw, mięso i ryby od tutejszych dostawców czy wina z kreteńskich winiarni. Po wspólnym gotowaniu rozpocznie się wielka kreteńska uczta- spałaszujemy wszystko, co wcześniej ugotowaliśmy, popijając kreteńskie wino.
Miłość do Krety, jej historii,tradycji i kultury skłoniły nas do skomponowania specjalnie dla fascynatów wyspy, palety barw, smaków i aromatów.