Jedzenie na Krecie to filozofia życia, rytuał pełen niezapomnianych przeżyć, smaków, aromatów. To zawsze wielka uczta dla wszystkich zmysłów, serca i duszy. Z fascynacji i miłości do kreteńskiej kuchni, zrodził się pomysł, aby stworzyć projekt kulinarny w autentycznej, kreteńskiej wiosce, Prinias. Podczas kilku godzinnych warsztatów z profesjonalnym, doświadczonym Szefem, każdy uczestnik ma niebywałą okazję do poznania Krety- od kuchni. Pragniemy zachować maksimum prawdziwości, potrawy powstają dokładnie tak, jak u kreteńskiej babci. Na warsztatach z Kostasem na naszych gości czekają gliniane misy, wazy, półmiski i dzbany na wodę i wino. Gotując z naszym Szefem, ambasadorem turystyki gastronomicznej, który specjalizuje się w kuchni greckiej i kreteńskiej, odkryjecie i posmakujecie wszystkiego, co w lokalnej kuchni najlepsze, najbardziej wartościowe, aromatyczne, pyszne. Nasze gotowanie odbywa się w rytmie siga siga, w rodzinnym, ciepłym klimacie, gdyż Kreta to dla nas przede wszystkim ludzie i serdeczne z nimi relacje. Spotkajmy się przy jedzeniu, bo nic tak bardzo nie integruje, jak wspólne gotowanie.
Wakacje na Krecie mogą mieć nie tylko kolor morza, ale również liści winogron, w które zawija się dolmadakia. Zapraszamy!