Smaki i aromaty Krety w Rizinia- Prinias

Jedzenie na Krecie to filozofia życia, rytuał pełen niezapomnianych przeżyć, smaków, aromatów. To zawsze wielka uczta dla wszystkich zmysłów, serca i duszy. Z fascynacji i miłości do kreteńskiej kuchni, zrodził się pomysł, aby stworzyć projekt kulinarny w autentycznej, kreteńskiej wiosce, Prinias. Podczas kilku godzinnych warsztatów z profesjonalnym, doświadczonym Szefem, każdy uczestnik ma niebywałą okazję do poznania Krety- od kuchni.  Pragniemy zachować maksimum prawdziwości, potrawy powstają dokładnie tak, jak u kreteńskiej babci. Na warsztatach z Kostasem na naszych gości czekają gliniane misy, wazy, półmiski i dzbany na wodę i wino. Gotując z naszym Szefem, ambasadorem turystyki gastronomicznej, który specjalizuje się w kuchni greckiej i kreteńskiej, odkryjecie i posmakujecie wszystkiego, co w lokalnej kuchni najlepsze, najbardziej wartościowe, aromatyczne, pyszne. Nasze gotowanie odbywa się w rytmie siga siga, w rodzinnym, ciepłym klimacie, gdyż Kreta to dla nas przede wszystkim ludzie i serdeczne z nimi relacje. Spotkajmy się przy jedzeniu, bo nic tak bardzo nie integruje, jak wspólne gotowanie.

  • Podróż kulinarna do czasów starożytnej cywilizacji w Rizinia
  • Wycieczka do kościołka Agios Panteleimonas, Siderospilia, prasy winiarskie - opcja dodatkowa
  • Spotkanie z licencjonowanym szefem- Kostasem Perikosem
  • Warsztaty kulinarne- wspólne gotowanie z szefem- menu sezonowe
  • Dobór odpowiednich trunków do wybranych potraw
  • Wspólne biesiadowanie przy wcześniej przygotowanym posiłku i lokalnym winie
  • Transfer z i do hotelu ( obszar Heraklion: Amoudara, Gouves, Analipsi, Hersonissos)
  • Opieka i asysta polskiego pilota- przewodnika (min. 4 uczestników)
No items found.

Kulinarnym szlakiem starożytnej Krety Rizinia Prinias

Wakacje na Krecie mogą mieć nie tylko kolor morza, ale również liści winogron, w które zawija się dolmadakia. Zapraszamy!

Formularz rezerwacyjny