Leżące wśród winnic małe miasteczko Archanes, centrum produkcji wina, znane jest z win i winogron, a przede wszystkim ze wspaniałej odmiany rosaki. To tutaj zabierzemy Was w wyjątkową podróż kulinarną. Będziemy wspólnie gotować, rozmawiać o Krecie i jej pysznościach, przy jedzeniu i winie- o jedzeniu. Pod czujnym okiem Szefowej będziemy się uczyć tajników przygotowywania posiłków na wyspie, poznamy tradycyjne przepisy i receptury, stworzymy wyśmienite, aromatyczne menu, świetnie się przy tym bawiąc, aż w końcu, przy obficie zastawionym stole spotkamy się wszyscy na wspólne biesiadowanie w atmosferze greckiego luzu i radości życia. Bo, jak mawiają Grecy: nic tak bardzo nie zbliża ludzi, jak wspólne gotowanie i jedzenie.
Na naszych warsztatach w wiosce Archanes chcemy pokazać wszystkim chętnym, że kuchnia kreteńska to nie zaklęte rewiry. Zapraszamy!